Ingredienser
2 stora morötter6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
Frosting
300 gram philadelphiaost3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 knivsudd bakpulver
marsipankaniner
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°C.
- Muffins: Skala och riv morötterna. Hacka valnötterna. Ställ åt sidan.
- Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
- Rör ihop smör och socker i en annan skål. Vispa i ägg och häll i mjölken.
- Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat.
- Tillsätt de rivna morötterna och hackade valnötterna och rör om. Fördela smeten i formar till strax under kanten.
- Grädda i 25 -30 minuter.
- Frosting: Vispa grädden tillsammans med bakpulvret hårt i en stor skål.
- Vispa ihop philadephiaost, florsocker och vaniljpulver i en separat skål.
- Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa tills allt precis har blandats. Vispar du för länge blir frostingen för lös.
- Spritsa på frostingen och dekorera med marsipankaniner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar