2 april 2013

Påskmuffins med smak av morot

En skön påskhelg är slut. Vi spenderade några dagar hos svärmor och sen har vi grejat i nya huset resten av helgen. I lördags fick jag problem med ugnen, men tack vare snabb assistans av mamma kunde jag grädda mina påskmuffins hemma hos mina föräldrar istället. Håll till godo - morotsmuffins med whipped creem cheese-frosting. Gott.

Påskmuffins med smak av morot

Ingredienser

2 stora morötter
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk

Frosting
300 gram philadelphiaost
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 knivsudd bakpulver

marsipankaniner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Muffins: Skala och riv morötterna. Hacka valnötterna. Ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
  4. Rör ihop smör och socker i en annan skål. Vispa i ägg och häll i mjölken.
  5. Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat.
  6. Tillsätt de rivna morötterna och hackade valnötterna och rör om. Fördela smeten i formar till strax under kanten.
  7. Grädda i 25 -30 minuter.
  1. Frosting: Vispa grädden tillsammans med bakpulvret hårt i en stor skål.
  2. Vispa ihop philadephiaost, florsocker och vaniljpulver i en separat skål.
  3. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa tills allt precis har blandats. Vispar du för länge blir frostingen för lös.
  4. Spritsa på frostingen och dekorera med marsipankaniner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...