Ingredienser (4 port.)
3 3/4 dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl, hälften grahamsmjöl)
125 gr smör
1 msk vatten
1 msk vatten
Fyllning1/2 purjolök
1 röd paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
2 msk olivolja
360 g strimlad rökt skinka
2 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk oregano
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk olivolja
360 g strimlad rökt skinka
2 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk oregano
1 dl riven ost
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Arbeta ihop vetemjöl, smör och vatten till en deg.
- Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, degen ska täcka botten och kanter.
- Nagga botten med en gaffel och ställ i kylen i cirka 15 min.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs löken och paprika i hälften av olivoljan. Blanda med skinkan.
- Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Blanda i osten. Krydda med salt och peppar.
- Fördela skinkfyllningen på degen och häll över äggblandningen.
- Grädda mitt i ugnen tills äggen har stannat, ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar