29 april 2013

Snabb ananaspaj

I helgen hade vi några kompisar på besök och jag passade självklart på att testa ett nytt recept på paj. Efter en längre kakperiod är jag så otroligt sugen på paj. Råkade ramla över ett recept på ananaspaj, vilket verkligen passade bra eftersom vi i början av veckan hade köpt hem en del ananas till en maträtt som aldrig blev av. Gott och uppskattat av både stora och små.

Ananas- och kokospaj


Ingredienser
3 små burkar konserverad ananas i skivor
2 ägg
½ dl socker
50 g smör
½ dl sirap
4 dl kokosflingor

Gör så här
Sätt ugnen på 200° (ca 150 grader om du har varmluftsugn). Dela ananasskivorna i små bitar och lägg dem i en smord ugnsform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och låt svalna. Blanda smör, sirap, kokos och äggvisp. Häll smeten över ananasen. Grädda pajen i ca. 20 minuter tills den fått fin färg. Servera tillsammans med vaniljglass (eller ischoklad som jag gjorde i brist på vaniljglass).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...