Ingredienser
2 msk smör
3 dl krossade digestivekex (ca 10 kex)
2 msk grädde
2 msk socker
Fyllning
100 g smält mörk choklad (64 % kakaohalt eller mer)
3 msk espressokaffe eller starkt kaffe
400 g färskost
1 msk maizena majsstärkelse
1 dl strösocker
4 ägg
2,5 tsk vaniljsocker
2 dl kesella naturell
Dekoration
1 1/2 dl kesella (ev kesella/kvarg vanilj, då behövs inte vaniljsocker)
1 tsk vaniljsocker alternativt
Björnbär
Gör så här
- Smält smöret. Krossa kexen. Blanda samman alla ingredienser till tårtbottnen. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 12 bitar). Den ska täcka både bottnen och kanten.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Smält chokladen och blanda den med kaffet.
- Blanda de övriga ingredienserna i en bunke. Rör till en helt slät smet och häll hälften av fyllningen i formen.
- Tillsätt chokladkaffeblandningen till resten av fyllningen och ringla den över så att det blir ett virvelmönster. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
- Låt kakan svalna och täck ytan med kesella. Dekorera med bär.
receptinspiration: ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar