20 maj 2013

Fräsch kokosrulltårta

Här kommer ett hett tips från helgen när jag var hos mina föräldrar på grillat. Mamma hade testat en ny dessert med rulltårta, lemoncurd och hallon. Syrlig och fräsch smak. Självklart går det att byta ut hallonen mot andra bär som blåbär, skogsbär etc.

Kokosrulltårta med hallon och lemoncurd


Ingredienser

Rulltårtebotten
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kokos
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
2 dl hallon

Gör så här
  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kokos och bakpulver och vänd ner det i smeten. Rör ner mjölk. 
  2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 250 grader, ca 5 minuter eller tills smeten har stannat.
  3. Strö ut kokos på ett nytt bakplåtspapper. Vänd den nygräddade kakan upp och ner på kokospappret och dra bort bakplåtspappret från kakan. Låt svalna helt.
  4. Vispa grädden och blanda den med lemoncurd. 
  5. Bred citrongrädden över rulltårtebotten och fördela hallonen ovanpå.
  6. Rulla ihop till en tajt rulltårta. Förvaras i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...