4 februari 2013

Örtkyckling med spenatpasta

Måndag igen. I helgen var det dags för kalas igen och världens bästa morbror (förutom min sambo till sina systerbarn) var på besök. Men usch vad trött jag och magen börjar bli på sötsaker märker jag. Vi var inte bästa vänner igår så nu blir det så lite socker som möjligt ett tag framöver. Trist men sant. Det blev en god, lite annorlunda pastarätt med i matlådan idag. Vi vräkte på mer färska örter än receptet föreslog så det blev ganska... GRÖNT. Men grönt är väl skönt?

Örtkyckling med spenatpasta

Ingredienser

4 kycklingfiléer, skivade
2 tsk paprikapulver
1 tsk grovmalen svartpeppar
250 gr färskost
0,8 dl (25 gr) riven parmesan
2,5 dl vatten
1 liten kycklingbuljongtärning
1 msk hackad färsk persilja
1 msk hackade färska myntablad
smör att steka i
500 gr spenatpasta

Gör så här

Blanda kyckling, paprika och svartpeppar i en skål. Kör ost, vatten, buljong och örter i en mixer tills smeten är nästan jämn. Stek kycklingen i en stekpanna och tillsätt sedan oströran. Låt puttra utan lock i 5 minuter.
Koka pastan enligt instruktioner på paketet. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...