22 februari 2013

Kycklinggryta med senapssås

Fredag igen och flyttpackning planerad i helgen. Längtar tills flytten är över så att jag kan börjar göra roliga saker på helgerna igen. Men jag håller fokus på orsaken till att packar och då går det lite lättare. Men först ska fredagens jobb avklaras och dagens lunch är självklart kyckling. Det är ju ändå fredag. Det här receptet blev vi tipsade att testa av min svägerska och hon hade helt rätt. Supergott.

Kycklinggryta med senapssås

Ingredienser

4 portioner pasta
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 msk senap
salt och peppar
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk hackad persilja
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken.
  • Bryn kycklingen i hälften av oljan, tillsätt vitlöken och fräs den med kycklingen. Lägg i en kastrull.
  • Tillsätt buljong, grädde och senap. Koka sakta 5-6 minuter. 
  • Smaka av med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten. Vänd ner persiljan och vinägern.
  • Servera grytan med pastan.
källa: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...