3 februari 2012

Pestopasta med chorizo

Vad äter man en fredag och laddar upp inför helgen? Ett tips är god pestopasta med chorizo. Jag brukar göra den ibland när jag egentligen är sugen på hederlig korv och makaroner, detta känns dock som ett betydligt bättre, nyttigare och mer smakrikt alternativ.

Ingredienser
400 g pasta (t ex penne)
400 g rå/färsk chorizo
olivolja
1 kruka basilika
1 burk tomatpesto (à 200 g)
2 dl lättcrème fraiche
ca 50 g parmesanost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här
Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Skär chorizon i slantar. Fräs 3-5 minuter i olja. Grovhacka basilikan, spara några blad till servering. Häll av pastan och blanda med tomatpesto, crème fraiche och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med korven. Hyvla över parmesan och garnera med basilikablad.

receptkälla: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...