Ingredienser
Botten110 g smör
2,25 dl socker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Chokladmousse
4 dl grädde
2 dl socker
350 gr philadelphiaost
200 gr mörk choklad
200 gr ljuschoklad
Garnering
hallon, frysta eller färska
florsocker
Gör så här
Börja med botten Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder under fortsatt vispning. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min. Låt svalna.
Gör så här
Börja med botten Sätt ugnen på 175 grader.Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder under fortsatt vispning. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 24 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min. Låt svalna.
För att göra moussen, vispa grädden. Blanda philadelphiaost och socker. Smält mörk och ljus choklad. Rör försiktigt samman allt.
Bred moussen över kladdkakebotten. Låt den sedan stelna i minst två timmar innan servering.
Kan man göra tårtan dagen innan?
SvaraRaderaJa det kan man absolut göra.
SvaraRadera