10 juni 2013

Hallongrottor är en klassisk favorit

Nationaldagshelg. Långhelg. Härligt. Jag avslutade helgen starkt igår genom att baka hallongrottor. Sen vi flyttade till hus i slutet av mars har vi haft så mycket besök att jag knappt hunnit med att fylla på skåpen med nytt fikabröd. Så igår tog jag chansen när regnet vräkte ner och påbörjade uppbyggnaden av hembakat i frysen. Klassiskt jättegott.

Hallongrottor

Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
Fyllning
1 dl fast hallonsylt

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...