13 november 2012

Höstig fisksoppa med rotfrukter

Dagens matlåda denna soliga tisdag består av fisk och skaldjur. Jag hittade ett recept på nätet som vi sedan modifierade och lade till räkor och lax. Däremot skulle jag vilja kalla det soppa och inte "gryta" som det stod i receptet. Hur som helst. Gott var det i alla fall.

Fisksoppa med rotfrukter

Ingredienser

400 g fryst torsk
lax i bitar
frysta räkor
5 dl fisk- och skaldjurssoppa
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
1 1/2 dl grädde
550 g fryst rotfrukter
3 msk fryst dill
salt och peppar
1 citron

Gör så här

Tina fisken. Skär torsken och laxen i tärningar. Koka upp fisk- och skaldjurssoppa med vatten, buljongtärning eller fond och grädde. Lägg i rotfrukterna och koka några minuter. Tillsätt fisk och dill och koka upp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Servera fiskgrytan med ett gott grovt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...