19 januari 2012

Goda hallongrottor

Det är snart dags för lite födelsedagsfirande i hemmet och mina tankar kring kakbak har minst sagt börjat florera. En fundering är att fylla på det redan existerande förrådet av jordnötskakor. Men jag vill självklart baka en del nytt. Ut med allt som smakar saffran och jul, in med fräsch smak av vårkänsla. En sak som i alla fall kommer att stå på kakbordet är en favorit sedan barnsben - hallongrottor.

Ingredienser
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör (eller margarin)
Fyllning
1 dl fast hallonsylt

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Receptkälla: ICA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...