18 november 2013

Frasigt panerad fisk startar veckan

Åh, vad dagens lunch var god! Jag testade ett nytt recept igår, för första gången på typ en vecka. Varav tystnaden här. Jag har helt enkelt kört på säkra kort senaste veckan, alternativt att sambon gjort storkok som räckte till halva veckan. Men nu är jag igång igen och här kommer jättegott recept på frasigt panerad torskfilé. Enkelt, snabbt och gott. Just the way I like it.

Frasigt panerad torskfilé


Ingredienser (4 port)
2 skivor bröd
1 knippa dill
0,5 tsk salt
1 vitlöksklyfta
2 dl riven västerbottensost
50 g smält smör
600 g torskfilé
1 tsk salt
0,5 tsk nymalen vitpeppar
0,5 msk smör, till formen

Gör så här
1.  Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda bröd, dill och vitlök i en matberedare och kör tills allt är finfördelat. Tillsätt ost och smör.
3. Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och lägg fisken i en smord ugnssäker form.
4. Fördela brödmassan över fisken och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter, tills fisken är genomstekt och brödmassan fått fin färg. Täck eventuellt fisken med ugnsfolie en stund på slutet.
5. Mät upp och koka ris enligt förpackningen.

Receptinspiration: coop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...