4 december 2012

Juligt vit kladdkaka

Idag stod termometern på -16 när jag skulle iväg till jobbet. Hjälp vad kallt, men helt okej ändå. Vädret med gnistrande rimfrost är inte så dumt det heller. För att inte tala om den vackra blå himlen. Kom på att jag glömt lägga ut receptet från helgens adventsmys. Fy skäms på mig. Jag gjorde nämligen en vit kladdkaka i juliga muffinsformar. Jättegoda.

Vit kladdkaka med chokladgran

Ingredienser (8-15 st)

250 gr vit choklad
200 gr smör
3 ägg
2,5 dl ströstocker
2 dl mjöl

Garnering
3 dl vispgrädde
snöströssel
chokladgranar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt.
Smält smöret. Dra undan kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den har smält.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör försiktigt ned chokladsmeten och tillsätt mjöl i äggsmeten.
Fyll dubbla muffinsformar till hälften med smet. Det blir ca 8 st om du har stora muffinsformar, ca 15 om du har mindre.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (de ska vara kladdiga inuti). Ta ut dem och låt kallna.
Smält mörk choklad och spritsa ut granarna på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Vispa grädden och spritsa på den på muffinsen. Dekorera med chokladgranar och snöströssel.

Inspiration Tidningen Hembakat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...