16 december 2012

Chokladcrisp med nötter

Igår drog värsta snöovädret in över stan och då passade jag och svägerskan på att ha en heldag med tillverkning av julgodis. Hela köket var belamrat med ingredienser, skålar, tillbehör och allt annat gott som skulle i godiset. Alla recept blev inte lyckade, men vi försökte igen och en av recepten vi lyckades med var chokladcrisp med cashewnötter och hasselnötter.

Julgodis med chokladcrisp

Ingredienser

2 dl cashewnötter
2 dl hasselnötter
50 g smör
200 g mörk choklad
3 msk ljus sirap
2 dl vårgårdaris

Gör så här

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna, ca 10 minuter. Ta bort skalet med fingrarna. Blanda smör, choklad och sirap i en kastrull. Värm så att smöret och chokladen smälter. Dra av kastrullen från värmen och rör i hasselnötter, cashewnötter och vårgårdaris. Fördela smeten i formar och låt svalna/stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...