10 november 2011

Mumsiga hallonmuffins

Jag vill alltid ha något hembakat hemma. Det är betydligt godare och roligare att bjuda på när nära och kära kommer förbi på fika. Tyvärr är min frys just nu ganska tom på frusna bär så det fick bli det enda jag hade hemma, det vill säga hallonmuffins. Jag har ett kanonrecept jag alltid använder för alla typer av bärmuffins undertecknat Leila Lindholm.

Ingredienser
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
200 g frysta blåbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...