23 november 2011

Korvstroganoff med smak av basilika

Husmanskost är verkligen det godaste som finns. Själv är jag uppvuxen med hederlig husmanskost och just mammas korvstroganoff var en favorit när jag var liten. Som vuxen väljer jag en lite mer modern variant av klassikern, nämligen genom att tillsätta basilika som smak. Supergott och självklart ett enkelt recept.

Ingredienser (4 port)
400 g falukorv
1 purjolök
2 tomater
1 msk smör-&rapsolja
1 burk lätt crème fraiche tomat&basilika

Gör så här
Skiva och strimla falukorven till en cm tjocka stavar. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Tärna tomaterna. Bryn korven och purjolöken i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt tomater och blanda ner crème fraiche. Låt allt bli varmt. Servera med kokt ris och gröna ärter.

Receptkälla: arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...