8 december 2011

Allt i ett-kyckling

Ett gott och enkelt kycklingrecept är aldrig fel. Jag har ett som jag brukar ta till när jag har lite "rester" i frysen. Det vill säga lite blandad kompott av frysta grönsaker.

Receptet har några år på nacken, men genom att variera vilka grönsaker jag stoppar i blir det aldrig exakt likadant. Perfekt.

Ingredienser (4 port.)
900 g kycklingben/kycklingfiléer
2 msk repad. finhackad timjan
1 påse frysta grönsaker à 900 g
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
1/2 citron (rivet skal)
olivolja
salt och peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke.
Lägg kycklingen och grönsaksblandningen i en långpanna. Sätt in i ugnen 25-30 minuter.
Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten och citronskalet. Servera med fetaröran och bröd.

receptkälla: ica.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...