10 december 2015

Saffranskladdkaka

Julbakningen är i full gång överallt just nu känns det som. Själv har jag bakat med blandad framgång. Så sent som i förrgår åkte en form med kola åt skogen. Det gick helt enkelt inte att få loss. Suck vad trist när sånt händer. Här kommer dock recept på en väldigt god julig kladdkaka. Saffransrecept nummer två på rad. Mums!

Saffranskladdkaka


Ingredienser
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
smör till formen 

Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.

Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

Servera gärna med hallon eller rårörda lingon.

receptkälla: ica.se
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...