11 maj 2015

Scones med solroskärnor

God kväll! Här sitter jag och slängs mellan hopp och förtvivlan i VM-hockeyn. Inte trodde jag väl att det skulle bli en nagelbitare mot ett lag som Frankrike... Jaja, här är något trevligare nämligen ett recept på smarriga scones med en nötig smak. Självklart ska de serveras till en kopp te.



Ingredienser (ca 8 st.)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
1 dl solroskärnor

Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver, solroskärnor och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
3. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
4. Klicka ut 2 kakor, 8 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper (för 8 st). Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

receptkälla: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...