23 februari 2015

Fräsch persikopaj med kokos

Recepten duggar tätt i februari. I alla fall i köket, men inte här på bloggen. Jag får aldrig ro att blogga just nu känner jag med en livlig fyramånaders bebis hemma. Men här kommer i alla fall ett supergott recept på efterrättspaj med persikor som bas.

Persikopaj


Ingredienser
Paj
100 g smör, skuret i kuber
100 g florsocker
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
0,5 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 burk (800 g) persikor

Kokostäcke
2 ägg
1 dl strösocker
4 dl kokos
40 g smör

Gör så här - pajen
1. Blanda smör, florsocker, mjöl, salt och vaniljsocker.
2. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg.
3. Fodra en pajform med deg och nagga botten med en gaffel.
4. Ställ in i frysen i 1 timme.
5. Grädda pajskalet i 200 grader i ca. 10 minuter.
6. Låt persikorna rinna av och lägg dem i bajbottnen.

Gör så här - kokostäcket
1. Vispa ihop ägg och socker.
2. Rör i kokos och smält smör.

Fyll pajskalet med kokosfyllningen och grädda i 175 grader i ca. 20 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...