24 januari 2015

Kycklingpasta med bladspenat

God eftermiddag i stugorna. Här vräker snön ner så mys inomhus är det som gäller hittills idag. Snart ska jag och lillan iväg på släktkalas, sambon jobbar. En helt vanlig helg med andra ord. Här kommer ett enkelt pastarecept på lördagseftermiddagen. Gott och enkelt att göra, precis som jag vill ha det.



Ingredienser (4 port.)
300 g pasta tagliatelle
250 g fryst bladspenat
500 g kycklingfiléer
1-2 st vitlöksklyftor
ca 50 g soltorkade tomater
smör för stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1⁄2 dl grädde

Gör så här
1. Koka pastan.
2. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet.
3. Skär kycklingen i små bitar.
4. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla tomater och spenat. 
5. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
6. Rör i vitlök, tomater, spenat och grädde. Låt det koka ihop några min. Servera såsen med pastan.

receptkälla: arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...