22 maj 2014

Kycklinggryta med mango chutney

Sommarvärme ute och här sitter jag inne på jobbet. Det är dagar som denna jag önskar att jag hade ett utomhusjobb. Men det finns ju en lunch att gå ut på om man önskar.

Dagens matlåda innehåller en riktigt god kycklinggryta som jag hittade på en blogg och gjorde om receptet lite. Enkel och god, bra kombination. Tack vare mango chutneyn får grytan en väldigt fräsch smak. Det gillar vi.

Kycklinggryta med mango chutney


Ingredienser (4 port.)
500 g kycklingfilé, i bitar
1 vitlöksklyfta, pressad
6 soltorkade tomater, i bitar
persilja, hackad
2 msk mango chutney
2 dl hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Ris 4 portioner.

Gör så här
1. Stek kycklingen och krydda med salt och peppar.
2. Tillsätt vitlök, tomater, chutney, buljong och grädde.
3. Låt allt puttra på svag värme i ca 10-15 minuter.
4. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
5. Strö över persilja.

Servera med ris och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...