30 april 2012

Nötig dessert - chokladfudge brownies

Valborgsmmässoafton. Ska du ha gäster? I så fall kan det vara skönt att ha en enkel efterrätt som både går snabbt att göra och funkar att göra redan nu, flera timmar innan gästerna kommer. För ibland kan det vara skönt att slippa stressa med alla tre rätter in i det sista. Och en liten smidig dessert till kaffet är ibland allt som behövs för att runda av en middag. Är det dessutom choklad inblandat är jag bara nöjd. Vad sägs om en supersmarrig chokladfudge brownie? Hur god som helst.

Chokladfudge brownies

Ingredienser

200 gr kesella (naturell)
1/2 tsk vaniljextrakt
drygt 2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl smör
3 msk kakao
knappt 2 dl vetemjöl
knappt 1 dl hackade pekannötter

Fudgeglasyr
4 msk smör
1 msk mjölk
1 2/3 dl florsocker
2 msk kakao

pekannötter till garnering

Gör så här

Smörj en låg kakform, ca. 20 x 20 cm, och klä botten med bakplåtspapper.
Rör samman ost, vaniljextrakt och 4 msk strösocker. Ställ sedan detta åt sidan.

Rör ihop ägg och resten av strösockret ljust och luftigt. Häll smör och kakao i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills smöret har smält och är blandat med kakaon. Rör sedan ner smöret i ägglblandningen. Vänd därefter ner mjöl och nötter i smeten.

Häll hälften av smeten i kakformen och släta till ytan. Bred sen på ostblandningen och täck försiktigt med resten av smeten. Grädda i ugn ca 40-45 min på 180 grader. Låt sedan kakan svalna i formen.

Dags att avsluta med att göra glasyren och garnera kakorna. Smält smör och mjölk. Rör ner florsocker och kakao. Bred fudgeglasyren över kakan och garnera med pekannötter. Låt glasyren stelna och dela sedan upp kakan i bitar och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...