18 april 2016

Upphottad husmanskort med parmesan

Måndag igen, gott folk! Och det betyder en ny matlåda. Själv åt jag rester efter gårdagen och i eftermiddag ska jag hämta veckans matkasse på ICA. Jippi! Lyx att slippa fundera "vad ska vi ha för mat idag" varannan vecka. Speciellt senaste tiden när orken och fantasin har varit noll pga konstant sjukdom i familjen. Har inte dottern varit sjuk har det varit jag och/eller sambon. Mysigt med dagisstart och alla baciller man ska härdas från...

Här kommer i alla fall ett smarrigt recept på supergod kycklingfärslimpa. Potatismoset levde tyvärr inte upp till samma standard, men var helt okej.

Kycklingfärslimpa med parmesanpotatismos


Ingredienser (4 port)
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
140 g bacon

Mos
900 g mjölig potatis
2 palsternackor
100 g parmesanost
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 citron

65 g röd mangold

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Färslimpa: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla någon minut. Pressa i vitlöken.
Blanda färs, salt och peppar med ströbrödsblandningen till en slät smet. Forma smeten till två tunna limpor på en plåt och linda bacon runt om. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter. Sätt därefter på grilleffekten och låt stå i ytterligare ca 5 minuter.

Mos: Skala och dela potatisen och palsternackorna i bitar. Koka dem mjuka i en kastrull med saltat vatten. Riv parmesanosten. Värm mjölken. Stöt potatis/palsternacka och blanda med varm mjölk och parmesan. Smaka av med lite salt och pressad citron.

Servera färslimpan med mos och mangold. Jag lade även till lite paprika.

receptkälla: ICAs matkasse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...