4 juni 2015

Supergod daimcheesecake

Vad blev det för tårta till mor i helgen? Jag och brorsan gjorde en daimcheesecake med digestivebotten. Superenkel, supergod. Denna kommer jag absolut att göra igen. Sen testade jag att använda mitt nya bakverktyg; bokstäver att stansa ut. Hjälp. All respekt till er där ute som gör ursnygga bokstäver på detta sätt, för mitt första försök blev katastrofalt dåligt. Tur att jag hade vit marsipan så att det inte syntes alltför väl...

Daimcheesecake


Ingredienser
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
2 pkt Daim dubbel (à 56 g/per förpackning)
5 dl vispgrädde

200 g färskost, t ex Philadelphia

1 msk florsocker
Garnering
1 pkt Daim dubbel (à 56 g)

Gör så här
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Hacka daimen med en vass kniv.
3. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskost och florsocker. Rör ner daimen.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering.
5. Garnera tårtan med grovhackade daimbitar.


receptkälla: Lindas bakskola (Tidningen Hembakat)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...