28 maj 2015

Fiskgratäng goes taco

Solig och regnig torsdag. Jag och brorsan hann precis ta en kort tur på stan, när himlen öppnade sig. Dagens matinspiration kommer från fiskens underbara värld - fiskgratäng med tacosmak. Två av mina favoritteman på mat.

Fiskgratäng med tacosmak


Ingredienser (ca 4 port)
600 g torskfiléer
1 tsk salt
2 1⁄2 dl grädde
1⁄2 dl tacosås medium eller hot
3 dl riven ost texmex
15 majschips

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. 
2. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. 
3. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. 
4. Krossa chipsen och strö över.
5. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min.

Servera med exempelvis ris och en rejäl klick tacosås.

receptkälla: arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...