Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
frysta hallon
Rabarber
500 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
500 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.2. Smält matfettet i en kastrull. Blanda mjöl, havregryn, kokos, socker, bakpulver och vaniljsocker.
3. Tillsätt matfettet och rör om.
4. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Lägg i önskad mängd hallon. Fördela smuldegen över.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
6. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
4. Skala eventuellt rabarbern och skär i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern. Lägg i önskad mängd hallon. Fördela smuldegen över.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 minuter.
6. Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar