28 juni 2015

Köttfärslimpa med grekisk touch

Jag älskar mat med grekisk inspiration. Därför var jag bara tvungen att testa detta med grekisk köttfärslimpa med fetaost. Bilden blev totalt misslyckad, jag vet, men maten är verkligen jättegod.



Ingredienser
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar

Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano

Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en plåt.
2. Potatis: Skär potatisen i tjocka skivor och blanda dem med olja, salt och peppar. Häll ut den på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter.
3. Färslimpa: Blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla ett par minuter. Skala och riv vitlök. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem.
4. Blanda färs med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, vitlök, oliver, ägg och oregano.
5. Blanda ordentligt och forma till två limpor (för 4 port). Lägg dem på potatisplåten och stek med de sista 20 minuterna av potatisens tid eller tills innertemperaturen är ca 70°C.
6. Fetaostyoghurt: Smula fetaost och blanda med yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...