Ingredienser
3 dl strösocker
100 gr smör, rumsvarmt
3 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
250 gr blåbär
Kokostosca
125 gr smör
1 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
2,5 msk vetemjöl
2 msk mjölk
3 dl kokos
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör krämigt.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje.
- Rör ner mjölken och de torra ingredienserna. Rör till en slät smet.
- Fördela smeten i en smord och bröad ugnsform ca 25x35 cm, eller klä formen med bakplåtspapper.
- Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter.
- Kokostosca: Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjölk och mjöl.
- Rör blandningen slät med en slev. Låt den koka upp och sedan sjuda tills den tjocknat. Rör sist ner kokosen.
- Fördela toscasmeten på kakan och grädda mitt i ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor med en vass kniv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar