19 juni 2012

Spröda chokladrutor med hasselnötter

Baka baka liten kaka. Gärna choklad. För en gångs skull blev det ingen mjuk kaka av något slag utan spröda chokladkakor med hasselnötter (från ica.se) på. Gott. Och busenkelt. Det svåraste i hela receptet var att bre ut smeten på bakplåtspappret, men med lite tålamod går det mesta.


Ingredienser

1 1/3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl nötkärnor eller sötmandel (1 1/2 dl motsvarar 100 g)

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen. Bre ut smeten på ett smort bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 25 x 35 cm (för 30 st). Strö över grovt skurna nötkärnor. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...