Ingredienser (4 port.)
1 gul lök
2-3 vitlökskylftor
150 gr fetaost
500 gr lammfärs
1 ägg
2 msk oregano hackad
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
1 förpackning krossade tomater (500 gr)
3 msk tomatpuré
1-2 tsk socker
12-15 gröna oliver
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Skär osten i små tärningar. Blanda färsen med 3 msk av löckhacket, ost, ägg, oregano, salt och peppar. Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i olivoljan runt om i en stekpanna tills de fått fin färg.
Blanda tomatkrosset med resten av lökhacket, tomatpuré och socker. Häll blandningen i stekpannan. Låt puttra under lock ca. 10 minuter. Strö över oliverna.
Servera köttbullarna med tomatsåsen, tzaziki och kokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar