8 juni 2012

Kyckling och curry hand i hand

På fredag är det kyckling som gäller till mat och idag kombinerar vi kyckling med curry. Jättegott och smakrikt. Personligen är jag inte den som drar mig för att nyttja färdig kryddmix i maten, så Creamy Curry Chicken Kryddmix från Santa Maria är återkommande på kryddhyllan hemma. Andra kryddmixer jag använder är bland annat är Findus Fransk Fiskgratäng. Kycklingreceptet nedan kommer från ICA.se.


Ingredienser

3 dl fullkornsris
1 grön paprika
1 röd paprika
4 kycklingfiléer
1/2 tsk salt
200 g naturell färskost (max 16%)
2 dl vatten
1 curry kryddmix (à 40 g)

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Strö över saltet och den strimlade paprikan.
Blanda färskosten med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och kryddmixen. Häll såsen över kyckling och paprika.

Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Servera kycklingen med ris, sallad och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...