5 juni 2012

Amerikansk chokladpaj

Jag ser att det blir en hel del chokladrelaterade inlägg just nu, men senaste tidens festligheter har gjort att jag har bakat en hel del med choklad eftersom det är vad jag tycker bäst om. Därför kommer här ett recept på samma tema. Länge leve chokladen! Chokladpaj är ganska mäktigt, men jag testade att blanda mörk choklad och vanlig mjölkchoklad för att inte få den riktigt lika mäktig.


Ingredienser

225 gr färdig smördeg

Fyllning
225 gr mörk choklad
75 gr smör
1 1/4 dl ljus sirap
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Garnering
1,5 dl vispgrädde
chokladsås

Gör så här

Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut smördegen och klä en pajform (ca 20 cm diameter) med låg kant. Dra upp degen en bit över kanten på formen så att den inte glider ner under gräddningen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.

Fyllning: Smält choklad tillsammans med smör och sirap i en kastrull. Vispa ihop ägg och vaniljsocker pösigt. Häll den något avsvalnade chokladblandningen över äggen och vispa tills allt är blandat. Häll i pajformen och grädda ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Låt svalna.

Vispa grädden fast och bred den över pajen. Avsluta med att garnera med önskad mängd och mönster chokladsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...