Ingredienser
225 gr färdig smördeg
Fyllning
225 gr mörk choklad
75 gr smör
1 1/4 dl ljus sirap
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
Garnering
1,5 dl vispgrädde
chokladsås
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut smördegen och klä en pajform (ca 20 cm diameter) med låg kant. Dra upp degen en bit över kanten på formen så att den inte glider ner under gräddningen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.
Fyllning: Smält choklad tillsammans med smör och sirap i en kastrull. Vispa ihop ägg och vaniljsocker pösigt. Häll den något avsvalnade chokladblandningen över äggen och vispa tills allt är blandat. Häll i pajformen och grädda ca 30 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Låt svalna.
Vispa grädden fast och bred den över pajen. Avsluta med att garnera med önskad mängd och mönster chokladsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar