14 juni 2012

Ny variant av cheesecake - cupcakes

Fredagsmys väntar runt hörnet och det börjar verkligen bli hög tid att fundera på vad vi ska käka i morgon. En riktig god sötsak är i alla fall cheesecake cupcakes med hallon och vit choklad. Perfekt som dessert efter en god grillmiddag.

Ingredienser (12 st)

115 gr smör, rumstemererat
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
2 msk mjälk

Topping
175 gr vit choklad, hackad
175 gr cream cheese
6 msk crème fraiche
1,5 tsk vaniljsocker
6 msk florsocker, skiktat
färska hallon och björnbär

Gör så här

Sätt ugne på 180 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.

Vispa ihop smör och socker till en vit smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Vänd ner vetemjöl, rör ner vaniljsocker och mjölk. Fördela sedan smeten i muffinsformarna. Grädda ca 10 minuter eller tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.

Smält vit choklad i mikro eller i en ugnfast form över ett vattenbad på spisen. Ställ sedan åt sidan för att svalna. Rör ihop cream cheese, crème fraiche, vaniljsocker och florsocker i en skål. Häll sedan i den i den smälta chokladen.

Bred ett tjockt lager topping på varje cupcake, det ska gå precis upp till kanten på formen. Ställ sedan allt kallt i ca. 1,5 timme så att toppingen stelnar. Dekorera med hallon och björnbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...