Ingredienser (12 st)
115 gr smör, rumstemererat
1 1/4 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
2 msk mjälk
Topping
175 gr vit choklad, hackad
175 gr cream cheese
6 msk crème fraiche
1,5 tsk vaniljsocker
6 msk florsocker, skiktat
färska hallon och björnbär
Gör så här
Sätt ugne på 180 grader. Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.
Vispa ihop smör och socker till en vit smet. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Vänd ner vetemjöl, rör ner vaniljsocker och mjölk. Fördela sedan smeten i muffinsformarna. Grädda ca 10 minuter eller tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna.
Smält vit choklad i mikro eller i en ugnfast form över ett vattenbad på spisen. Ställ sedan åt sidan för att svalna. Rör ihop cream cheese, crème fraiche, vaniljsocker och florsocker i en skål. Häll sedan i den i den smälta chokladen.
Bred ett tjockt lager topping på varje cupcake, det ska gå precis upp till kanten på formen. Ställ sedan allt kallt i ca. 1,5 timme så att toppingen stelnar. Dekorera med hallon och björnbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar