20 mars 2012

Chokladfudge cupcakes med påsktema

Här kommer receptet för mina chokladfudge cupcakes som jag gjorde till tjejfesten i lördags. Supergoda, jag lovar!

Ingredienser (12 cupcakes)
125 gr rumsvarmt smör
150 gr ljust muscovadosocker
2 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl kakao
1/2 tsk bakpulver

Chokladfudgefrosting
100 gr mörk choklad eller mjölkchoklad
2 msk mjölk
50 gr osaltat smör
1 1/4 dl florsocker (ta mer om smeten är för lös)

Garnering: kyckling i mandelmassa.

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 12 muffinsformar på en muffinsplåt. Mät upp smör, muscovadosocker, ägg, mjöl, kakaopulver och bakpulver i en skål. Vispa samma ingredienserna ca 1 minut med elvisp till en krämig smet. Fördela sedan smeten i formarna.

Grädda i ugnen i ca. 20 minuter eller tills cupcakesen höjt sig och känns fasta ovanpå. Lägg dem då över på ett galler för att svalna.

Dags att göra chokladfrosting. Mät upp choklad, mjölk och smör i en kastrull och värm försiktigt under omrörning tills choklad och smör har smält. Ta då av kastrullen från plattan och rör ner florsockret till en jämn smet.

Bred på chokladfudgefrosting medan cupcakesen fortfarande är varma. Sätt en kyckling i mandelmassa på toppen innan frostingen hinner att stelna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...