Hej i Valborgsregnet! I alla fall om du bor i Karlstad. Det vräker verkligen ner idag. Trist för alla som vill iväg och titta på brasa. Här hemma har vi sjukstuga, jag är enda friska fläkten i hemmet, så vi blir hemma ikväll. Jag tänkte kika in här och tipsa om en snabb och busenkel dessert för den som ännu inte bestämt sig vad Valborgs-middagen ska avslutas med - Nutellapaj. Det kan inte bli enklare. Få ingredienser, enkelt att göra och supergott. Receptet kommer från bloggen Lindas bakskola.
Ingredienser (12-14 bitar)
Botten
250 g digestivekex
100 g smör, rumsvarmt
Nutellaganache
1 ½ dl vispgrädde
400 g Nutella
½ dl florsocker
Gör så här
1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop smulorna med smöret.
2. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter. Ställ den i frysen 20–30 min.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner Nutella och florsocker. Blanda ordentligt.
4. Häll fyllningen över smulbottnen. Låt den stå i kylen i 2–3 timmar. Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar