Ingredienser (8-15 st)
Muffins
250 gr vit choklad
200 gr smör
3 ägg
2,5 dl ströstocker
2 dl mjöl
Hallontopping (ca 12 muffins)
7. Hallontopping: Mixa hallonen fint med stavmixer eller i matberedare. Passera ev genom en sil för att få den helt slät.200 gr smör
3 ägg
2,5 dl ströstocker
2 dl mjöl
Hallontopping (ca 12 muffins)
50 g hallon (färska eller frysta och tinade)
300 g färskost av philadelphiatyp
4/5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
färska hallon till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt.
2. Smält smöret. Dra undan kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den har smält.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör försiktigt ned chokladsmeten och tillsätt mjöl i äggsmeten.
5. Fyll dubbla muffinsformar till hälften med smet. Det blir ca 8 st om du har stora muffinsformar, ca 15 om du har mindre.
6. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (de ska vara kladdiga inuti). Ta ut dem och låt kallna.
300 g färskost av philadelphiatyp
4/5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
färska hallon till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt.
2. Smält smöret. Dra undan kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den har smält.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör försiktigt ned chokladsmeten och tillsätt mjöl i äggsmeten.
5. Fyll dubbla muffinsformar till hälften med smet. Det blir ca 8 st om du har stora muffinsformar, ca 15 om du har mindre.
6. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter (de ska vara kladdiga inuti). Ta ut dem och låt kallna.
8. Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig topping.
9. Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med färska hallon eller strössel för lite extra färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar