1 april 2015

Nötigt matbröd på grahamsmjöl

Tittar in här en kortis denna onsdagskväll för att tipsa om ett riktigt gott och enkelt matbröd jag har testat. Vill tillägga att jag inte är något större fan av att baka icke-söta saker, men detta matbröd kommer jag garanterat att göra igen. Det går lika bra att använda ljus sirap som mörk. Receptet kommer från senaste numret av tidningen Hembakat. Som sagt, jättegott.



Ingredienser
50 gr jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 msk sirap
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor

Garnering: solroskärnor

Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunken och rör ut den med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, sirap och salt.
2. Blanda vetemjöl och grahamsmjöl samt tillsätt det till vätskan. Tillsätt solroskärnor och blanda till en klibbig smet.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Häll ner smeten i en rund springform, 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper i botten. Platta till degen med våta händer, strö ytterligare frön på toppen. Täck med platsfolie och låt degen jäsa ovanpå ugnen i ca 30 minuter.
4. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Stäng sedan av ugnen och, ta ut brödet och ta loss det från formen. Sätt tillbaka brödet i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna under bakduk för en mjuk skorpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...