12 augusti 2014

Ugnsbakad lax med lime

Tisdag idag och solen skiner igen utanför fönstret. En helt vanlig arbetsdag. Välkommen vardagen och andra arbetsveckan är igång. Helgmaten bjöd på bland annat färskpotatis och lax. Jättegott som vanligt. Skulle kunna leva på lax.

Ugnsbakad lax med lime
Ingredienser (4 port)
4 bitar lax (à ca 150 g)
fryst broccoli
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 lime
tomater
1 gurka
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här
1. Tina laxen om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg lägg broccoli i en ugnssäker form och lägg på laxbitarna. Pressa lite limesaft över fisken för intensivare limesmak.
4. Vispa crème fraichen tjock. Riv skalet av limen och blanda ner. Bred crèmen på laxen.
5. Lägg i tomaterna och sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
6. Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda dem med hackad dill och olivolja. 
7. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med gurksallad och kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...