Ingredienser (4 port)
4 bitar lax (à ca 150 g)fryst broccoli
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 lime
tomater
1 gurka
2 msk hackad dill
1 msk olivolja
salt och peppar
Gör så här
1. Tina laxen om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg lägg broccoli i en ugnssäker form och lägg på laxbitarna. Pressa lite limesaft över fisken för intensivare limesmak.
4. Vispa crème fraichen tjock. Riv skalet av limen och blanda ner. Bred crèmen på laxen.
1. Tina laxen om den är fryst.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg lägg broccoli i en ugnssäker form och lägg på laxbitarna. Pressa lite limesaft över fisken för intensivare limesmak.
4. Vispa crème fraichen tjock. Riv skalet av limen och blanda ner. Bred crèmen på laxen.
5. Lägg i tomaterna och sätt formen mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
6. Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda dem med hackad dill och olivolja.
6. Skala, kärna ur och skär gurkan i grova tärningar. Blanda dem med hackad dill och olivolja.
7. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med gurksallad och kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar