14 augusti 2014

God och färgglad kycklingrätt

Idag kändes det som att jag hade en ytterst nyttig matlåda. Kanske bara luras av de glada färgerna, men gott var det i alla fall med kyckling som bas.

Kyckling med basilikaris


Ingredienser (4 port)
4 st kycklingfiléer
salt och peppar
2 dl crème fraiche tomat och basilika
2 dl hönsbuljong (fond eller vatten + buljongtärning)
smör till stekning

Ris:
1 gul lök
olja till stekning
3 dl ris
hönsbuljong (fond eller vatten + buljongtärning), mängd enligt anvisning på risförpackn.
300 gr frysta grönsaker (ex. Findus Broccoli Mexicana)
1 kruka basilika

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200˚C.
2. Kyckling: Bryn kycklingfiléerna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Blanda crème fraiche med buljong och häll runt kycklingen. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills innertemperaturen är ca 82˚C.
3. Ris: Skala och finhacka löken. Bryn den i oljan i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med så att det blir glansigt. Häll i buljongen och koka enligt anvisningen på förpackningen. När ca 5 minuter återstår av koktiden tillsätts grönsakerna.
4. Strimla basilikan och vänd ned i riset, servera med kyckling och sås.

Receptinspiration: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...