22 augusti 2014

God och enkel laxrätt

Fredag och en hägrande helg. Hemma ligger fokus på inredning och bilköp, så jag räknar med att det blir en tur till IKEA och någon bilaffär. Jag skulle även vilja baka en smarrig paj till helgens gäster, men just nu har vi en krånglande ugn som bränner allt jag försöker baka. Himla trist. Vi kör all mat på lägre temperatur och ändå blir den klar tidigare än receptet säger. Dessutom får vi efter ca 5 min täcka ugnsformen med folie för att inte få en bränd yta. Knäppt.

Men veckans absoluta höjdpunkt i matlådan enligt sambon var laxen med bladspenat och pasta. Tack vare chili i crème fraichen har den rejält med smak, men det går att spä ut med naturell crème fraiche eller grädde.

Lax med bladspenat och pasta


Ingredienser (4 port)
4 portionsbitar laxfilé
4 port pasta
1 gul lök
1 msk olja
salt och peppar
65 g bladspenat
2 dl lätt crème fraiche (paprika, chili)
1 dl mjölk

Gör så här
1. Tina fisken om den är fryst.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3. Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
4. Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.

Servera laxen med pastan.

receptinspiration: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...