Men veckans absoluta höjdpunkt i matlådan enligt sambon var laxen med bladspenat och pasta. Tack vare chili i crème fraichen har den rejält med smak, men det går att spä ut med naturell crème fraiche eller grädde.
Ingredienser (4 port)
4 portionsbitar laxfilé
4 port pasta
1 gul lök
1 msk olja
salt och peppar
65 g bladspenat
2 dl lätt crème fraiche (paprika, chili)
1 dl mjölk
Gör så här
1. Tina fisken om den är fryst.2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3. Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
4. Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
Servera laxen med pastan.
receptinspiration: ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar