20 augusti 2013

Supergod Spagetti Bolognese

Det har varit en hel del nya pastarätter senaste tiden ser jag när jag kollar igenom arkivet. Och här är inget undantag. Gårdagens goda spagetti Bolognese måste förevigas. Jättegott och enkelt. Sånt gillar jag skarpt.

Spagetti Bolognese


Ingredienser (4 port.)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olja
ca 500 g blandfärs
500 g krossade tomater
1-2 krm cayennepeppar
1 msk basilika
2 dl vatten
salt och peppar
4 port. spagetti

Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter. Häll över i en kastrull.
2. Blanda ner tomater, kryddor och vatten. Låt koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Servera den nykokta pastan med köttfärssåsen. Toppa gärna med lite parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...