Lasagne är väl bland det mest italienska som finns. Däremot vet jag inte exakt hur vanligt det är att skippa köttfärsen och istället välja fisk, i detta fall lax? Det var verkligen nåt nytt för mig och nåt som jag var tvungen att testa. Kan nu rekommendera alla att gå utanför köttgränsen i lasagnen. Lax är jättegott!
Ingredienser (4 port.)
300 gr djupfryst bladspenat
salt och peppar
250 gr ricottaost
2 dl finriven färsk parmesanost
finrivet skal av 1 citron
500 gr laxfilé
1 pkt lasagneplattor (ca 12-15 st)
400 gr tomatsås (jag tog med örtsmak)
2,5 dl grädde
Gör så här
1. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort. Det tar ca 10-15 minuter. Låt spenaten kallna. Tillsätt salt, peppar, ricottaost, parmesan och citronskal till spenaten och rör om.
2. Skär laxen i små tärningar. Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och grädde i en smort ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås.
3. Grädda lasagnen i 225 graders värme i ca 25 minuter (jag har varmluftsugn och hade temperaturen på 200 grader istället). Garnera med riven parmesan.
receptet kommer från kokboken "Lax & Kyckling - Lättlagat och kalasgott".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar