8 februari 2013

Snabb och god fiskgratäng

Underbart enkla och snabba fiskgratäng! Ibland blir jag så glad över de små sakerna i tillvaron. När jag står hemma sent en vardagskväll och kommer på att vi inte har några matlådor till dagen därpå. Då blir jag lycklig när jag hittar några fiskblock och kan slänga ihop min enkla men supergoda fiskgratäng. Jag har en grund som jag utgår ifrån och sen brukar jag variera grönsaker och kryddning, senast gjorde jag fiskgratäng med ärter, majs och broccoli (bilden nedan).

Fiskgratäng med tomater och broccoli

Ingredienser

600 gr fiskblock (ex. torsk)
2-3 skivade tomater
broccolibuketter "efter behag"
3-4 dl grädde
riven ost
salt och peppar
dill

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva tomaterna och dela broccolibuketterna i mindre bitar. Lägg grönsakerna i botten på en ugnfast form och lägg tinade fisken ovanpå. Salta och peppra fisken. Häll därefter på dill "efter behag" (jag älskar dill och brukar vräka på ganska mycket). Häll över grädden och riven ost. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera tillsammans med kokt ris.

1 kommentar:

  1. Mums vilket gott recept! Det ska jag prova ikväll!

    ps. tycker det är lite olämpligt att det står "negerbollens dag" i din matkalender där uppe ds.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...