I helgen passade vi på att köpa "finkött" från Kils slakteris butik i Karlstad. Rekommenderar ett besökt. Vilket fint kött! Det blev entrcôte på sambons inrådan, det är ju han som är köttexperten i familjen. Till detta gjorde vi egen rödvinssås och klyftpotatis. Hur gott som helst. Rödvinsås är inget som hör till vanligheterna hemma i vårt hushåll, men å andra sidan är inte sås det heller. Men när det väl ska göras sås är sambon alltid noga med att vi inte köper färdigt och sen kör sambon fritt utan recept och det blir så himla gott varje gång.
Hemligheten bakom en god entrecôte? Krydda bara med salt och peppar. Så säger i alla fall sambon med sin kockutbildning i ryggen. Klyftpotatis gillar jag. Superenkelt. Bara att dela potatisen med skal och allt. Sen lägger vi den i långpanna tillsammans med någon vitlöksklyfta och lite färsk timjan. Draperar lite olivolja över och in i ugnen. Smarrigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar