Ingredienser
Kaksmeten:5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitetschoklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
- Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
- Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
- Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
- Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
- Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
- Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
- Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
- Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar