1 maj 2012

Gräddig och god vegetarisk pasta

Idag är det första maj och första dagen på riktiga vårmånaden. Äntligen. Hoppas vädret tillåter picknick ute i det fria idag. Om inte och du vill ha ett snabbt och enkelt recept på pasta kommer här ett som även passar den som äter vegetariskt.  Enkelt är gott och allt det där och ibland gör jag vegetarisk mat för att variera vardagsmaten lite. Idag blev det därför gräddig pasta med paprika, lök och basilika (arla.se). Allt enligt min devis; snabbt enkelt och gott.

Vegetarisk pasta med basilika och paprika

Ingredienser

280 g tagliatelle
1 röd lök
2 paprikor (gärna olika färger)
1 dl soltorkade tomater i olja
smör
2 dl vispgrädde
1 dl riven ost
1 kruka basilika
1-2 pressade vitlöksklyftor
valfria örtkryddor

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala löken och kärna ur paprikan. Strimla lök, paprika och tomat och fräs i smör i en stekpanna tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt grädden och låt koka 2-3 min. Strimla basilikan och vänd ner den och osten i såsen. Blanda med pastan och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...