11 november 2015

Sockerfria banan- och äppelmuffins

Jag räknar med att det finns fler föräldrar där ute som tycker att det är onödigt om barnen får i sig socker jämt och ständigt. I samband med att lillan fyllde ett år bakade jag sockerfria muffins. Jag var lite skeptisk i början, men de är riktigt goda.



Ingredienser (14-16 st)
1 äpple
2 banan, mogen
2 ägg
1 tsk mald kanel
0,5 tsk mald kardemumma
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
75 gr smör, smält

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv äpplet. Mosa bananen. Vispa upp äggen med elvisp. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggen tillsammans med mjölken och smöret. Vänd ner äppelrivet och bananmoset och rör ihop allt till en slät smet.

Ställ ut muffinsformar på en plåt. Fyll dem 3/4 upp till kanten med smet. Grädda mitt i ugnen i ungefär 14-16 minuter. Låt dem sedan svalna på galler.

receptkälla: Tidningen Hembakat (www.tidningenhembakat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...