24 november 2015

Snabb gulasch

Julrecepten börjar verkligen florera runt mig, men här kommer ett vanligt hederligt tips på god och enkel matlådemat. Snabb gulasch som sambon gjorde härom dagen. Den var riktigt god och kommer absolut att göras igen hemma.

Gulasch


Ingredienser (4 port)
4 port ris eller annat gryn
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
1 dl hackad gul lök
1 msk olja
2 msk tomatpuré
390 g finkrossade tomater
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
ca 500 g blandfärs
salt och peppar
1/2 kruka persilja

Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skala vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Bryn den gula löken och paprikan i hälften av oljan i en gryta tillsammans några minuter tills grönsakerna börjar få färg.

Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp. Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna, lägg över den i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Hacka persiljan. Servera gulaschen med riset och strö på persilja.

receptkälla: ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...